رفتار حرفه ای در محیط کار:

شما با مطالعه این بخش می توانید به دیدگاهی کلی درمورد شخصیت من دست یابید و متوجه شوید که آیا می توانید از حضور من در تیم خود استفاده فرمایید یا خیر. این بخش ابدا درخمورد توانایی های علمی، فنی و عملیاتی نیست و بیشر به جنبه های رفتاری من اشاره دارد. در ادامه سعی می کنم آنچه که واقعا هستم را بنویسم زیرا چنانچه صد داشته باشیم که خود را متفاوت با آنچه هستیم نمایش دهیم، اولا بعد از مدتی حقایق آشکار می شود، و ثانیا باعث آزار طرفین و کاهش طول دوره همکاری و اثربخشی عملکرد خواهد شد که قطعا هدف هیچکدام از ما این نیست.

پوشش در محل کار:

من معمولا سعی می کنم در محل کار با ظاهری تمیز و آراسته حضور داشته باشم اما هرگز تمایلی به استفاده از کت و شلوار ندارم. اگر شمایی که درحال مطالعه این مطلب هستید خانم باشید، بهترین مثالی که بتوانم با بیان آن کیفیت کار با کت و شلوار رسمی را تداعی کنم، استفاده از کفش پاشنه سوزنی 12 سانتیمتری است. این لباس به سرعت توان عملیاتی شما را کاهش داده و شما را خسته می کند و این موضوع برای من که عموما فعالیت اجرایی و عملیاتی دارم یعنی مانع اصلی در عملکرد مفید. در بیان پایانی، باید گفت که می توان از لباس رسمی در برخی رویدادها استفاده کرد اما استفاده مداوم از لباس رسمی باعث کاهش قابل توجه توان نیروی انسانی و اختلال در چابک سازی سازمانی می شود. حالا لازم است به جنبه دیگری نیز بپردازم. من شخصا عادت ندارم ندارم که درمورد پوشش و لباس کسی نظر دهم و دیدگاه خاصی هم به مسئله ی حجاب ندارم. به نظر من این مسائل کاملا شخصی است.

ساعات فعالیت اداری:

اگر فعالیت من با مجموعه شما به صورت آموزش، مشاوره، و منتورینگ باشد سعی می کنم که برنامه مرتبی در انجام کارها ارائه دهم اما وقتی فعالیتم به صورت پروژه ای و یا تمام وقت باشد، قطعا تا زمانی که کار به پایان نرسد آرام نخواهم بود. اگر شما بخواهید از حضور من در سازمان خود استفاده کنید، مطمئن خواهید بود که کار در زمان معین و یا حتی زودتر به پایان می رسد اما شاید ورود و خروج منظمی نداته باشم. در بسیاری از شرکتها و سازمانها این اتفاق طبیعی بود که شب در محل کار مانده باشم تا پروژه به پایان برسد. ممکن است برخی شرکتها نسبت به تکمیل ساعات کار حساس باشند که البته این بدترین سیستم پرداخت دستمزد است لیکن در این شرایط هم می توانم به نحوی حضور داشته باشم که انتظارات کارفرما تامین شود.

تعامل با همکاران:

من تاکنون در شرکتهای زیادی فعالیت داشته ام و به خیلی از شرکتها برای انواع فعالیتها مراجعه کرده ام. همین موضوع باعث شده که با انواع اخلاقیات و روحیه ها مواجه شوم و شناخت حدودی از آنها داشته باشم. من شخصا بسعی می کنم فاصله اخلاقی را با همکاران خود حفظ کنم و این را یکی از آفات در فعالیت تجاری می دانم. شخصا در برخی شرکتها شاهد بودم که روابط خارج از استانداردهای کاری ممکن است باعث انحلال تیم های عملیاتی شود بنابراین تمام تلاش خود را می کنم که چنین مسئله ای رخ ندهد. تمام این گفتار به این معنی نیست که من رفتار خشک و زمختی ا همکاران خود خواهم داشت بلکه ممکن است تبدیل به بهترین دوست ایشان نیز بشوم اما رعایت اخلاق حرفه ای در محیط کار لازم است.

رفتار با بالادستان:

بالادستان در شرایطی که من کار می کنم معمولا شامل مدیرعامل یا ریاست سازمان، و همچنین مشتریان می شود. من برای هردوی این گروه ها رفتار و آداب یکسانی را رعایت می کنم و سعی می کنم با هردو به صورت مودبانه رفتار کنم. بالادستان ممکن است خواسته هایی در چهارچوب کار داشته باشند که قطعا تامین می شود اما با مواردی نیز مواجه بوده ام که درخواست هایی خارج از چهارچوب کار مطرح شده است. در این شرایط معمولا در نهایت احترام توضیح می دهم که روابط ما در چهارچوب کار تعیین شده است و از پذیرش خواسته ی شما معذورم.

رفتار با فرودستان:

اکثر رفتار من با فرودستان نیز دقیقا مشابه همان چیزی است که با بالادستان داشته ام اما چنانچه مقرر باشد به پیگیری مسئله ای کاری از ایشان بپردازم، معمولا بر رفتار حرفه ای و در چهارچوب زمان تعیین شده تاکید دارم. من در ابتدا زمان انجام کار را به صورت عقلانی و با مشارکت مسئول آن کار تعیین کرده و سپس پیگیری های لازم را انجام می دهم. یکی از بزرگترین تنبیهاتی که معمولا برای پرسنل تحت امر خود فرض می کنم این است که اگر کار را به درستی و یا در زمان مقرر انجام ندهد، به او می گویم که نیاز نیست دیگر انجام دهی و آن کار را شخصا انجام می دهم. با این رفتار درواقع او را وارد مسابقه ای با خودم می کنم تا در کارهای بعدی با سرعت و دقت بیشتری عمل کند. این عملکرد باعث رشد هردوی ما می شود زیرا باید دایما درمورد روشهای بهتر عملکرد تحقیق کرده و آنرا به کار بگیریم و به یکدیگر نیز بیاموزیم. این نوع عملکرد در شرکتهایی که قبلا فعالیت داشته ام باعث می شد که واحد تحت امر من توازن علمی و عملیاتی سازمان را بر هم بزند زیرا سایر واحدها نمی توانستند با این سرعت رشد کنند.

تربیت پرسنل:

همانطور که در بالا دیدید، روشهای تربیت پرسنل برای فعالیت در سازمان به نحوه های مختلفی ممکن است اما من در اینجا صرفا قصد دارم به آنچه بعدا رخ داده است اشاره کنم. معمولا نیروهایی که در سازمان به من واگذار می شود شامل افرادی است که با سابقه محدود وارد سازمان شده اند. ممکن است در نگاه اول بگویید که این عملکرد باعث شکل گیری مدیران و سازمانهای کوتوله می شود اما توجه به این موضوع نیز لازم است که فعالیت در واحدهای عملیاتی نیاز به شور جوانی و روحیه جنگندگی ضمن علاقه به یادگیری و البته ریسک دارد. بنابراین همیشه پرسنل جوان برای این واحدها مناسب هستند. اشاره من به این موضوع از آن جهت است که تاکنون چندین نفر از همکارانی که قبلا در کنار من فعالیت داشته اند، پس از چند سال به جایگاه های شغلی بسیار بالاتری ارتقا یافته اند.

رفتارهای غیر قابل تحمل:

من تقریبا هر نوع رفتاری که در زمینه ی کار بوده و از ناحیه مالکان یک سازمان صورت گیرد را می پذیرم. در مواردی که به نظر برسد تصمیم اخذ شده ایراداتی دارد، زاویه ی دید خود را به اطلاع صاحبان یا مدیران کسب و کار میرسانم اما در هیچ موردی اصرار ندارم. هرچه باشد این سرمایه ی آنهاست و اختیار با خودشان است. من می توانم پیشنهاد بدهم اما در نهایت تصمیم با خودشان است. تنها چیزی که از نظر من قابل تحمل نیست، اهانت کلامی یا رفتاری به پرسنل است. هر انسانی شخصیت خود را دارد.

برنامه ریزی و گزارشات:

یکی از اصلی ترین کلیدهای فعالیت من در شرکتها، معمولا برنامهریزی است. این یعنی وقتی که یک کار به من سپرده می شود، ابتدا برنامه ای کوتاه مدت، میان مدت، و بلندمدت برای آن تنظیم می کنم و پس از تصویب آن توسط مدیرعامل، هیئت مدیره، یا هر جایگاه ذیصلاح دیگر به اجرای آن می پردازم. موضوع دیگری که در فعالیتهای من مهم است این است که من معمولا در یکی از روزهای هفته، گزارشات هفتگی خود شامل پیشرفت پروژه، موانع، پیشنهادات، نیازها، و راهکارها را ارائه می دهم تا درصورت تصویب اجرایی شوند. شما در زیر می توانید یک نمونه برنامه کوتاه مدت را مشاهده فرمایید:

مشاهده برنامه کوتاه مدت

نمونه برنامه اجرایی کوتاه مدت